MAMAPRAAT

NAAR DE PEUTERGROEP

In september gaat Milan twee ochtenden in de week naar de peutergroep. Oh ik vind het zooo spannend! Zal hij wel goed luisteren? Zal hij wel lief zijn en zich gedragen?

 

Time flies when you have kids!

Een paar maanden geleden was het nog een kleine baby en nu een rond rennend boefje. De tijd haalt je in als je eenmaal kinderen hebt heb ik het idee. Ik ben mij al een half jaar aan het voorbereiden op dit ”grote moment” maar heb nog steeds het idee dat ik er niet klaar voor ben. We hebben wel het idee dat Milan er klaar voor is want hij is heel erg geïnteresseerd in andere kindjes. Ook voor zijn ontwikkeling zal het zeker heel erg goed zijn!

De peutergroep

Als je kindje twee jaar oud is mag hij/zij naar de peutergroep. Een mooi opstapje naar de basisschool en goed voor de sociale ontwikkeling. Je kan tussen de twee tot vier dagdelen per week opgeven; wij hebben gekozen voor twee dagdelen. De kosten zijn af te trekken bij de Belastingdienst. Let er wel op dat je daarmee op tijd bent!

Het is belangrijk dat alle kinderen een zo goed mogelijke start maken op de basisschool. Met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) werken ze hier systematisch en doelgericht aan. Met behulp van uitdagende activiteiten stimuleren ze peuters tot het leren van nieuwe woorden, nadenken, spelen met andere kinderen, motoriek, concentreren en luisteren. Ze gaan leren in de kring te zitten en te luisteren. Kortom het gaat echt om de ontwikkeling dus ik ben benieuwd wat voor effect het op Milan zal hebben.

Mama-tijd

Het voordeel is wel dat je ineens twee ochtenden voor jezelf hebt!

Ik heb een paar dingen op een rijtje gezet die ik zou doen.

  • Op ‘t gemakje boodschappen doen.
  • Je huis een keer ECHT goed schoonmaken.
  • Een serie/filmpje kijken in alle rust.
  • Lekker badderen met een tijdschrift.
  • Sporten.
  • Op de bank liggen en helemaal NIKS doen.
  • Shop untill you DROP!

Dat zijn genoeg voordelen om je op de been te houden toch ? Ik vind van wel, want je hebt toch in die twee jaar wel wat tijd voor jezelf verdiend!

Liefs, Linsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *