MAMAPRAAT

Milan’s wondere wereld #1

Welk kind heeft geen obsessies/interesses voor bepaalde dingen? En het veranderd steeds weer. Van kleine pluisjes op de grond tot een rammelaar waar hij helemaal gek van was toen hij kleiner was.

 

De maan

Milan is helemaal gek van de maan. Als hij de maan ziet in de lucht, getekend of op tv is hij helemaal blij en zegt hij ‘Kijk daar “zies”‘. Het woord maan kan hij nog niet zeggen maar hij noemt de maan ‘zies’. Wij proberen het hem wel te leren natuurlijk maar ach dat komt nog wel.

Jammer dat de maan er alleen niet elke avond is, want elke avond kijkt hij naar buiten en is hij teleurgesteld dat de maan er niet is. Maar gelukkig bestaan er boekjes en plaatjes van de maan waardoor hij toch blij is als hij de maan ziet in welke vorm dan ook! Het is alleen jammer dat je niet naar de maan kan anders hadden wij hem al lang meegenomen 🙂

Vliegtuigen

Zijn tweede obsessie zijn vliegtuigen. Hoe dat is gekomen geen flauw idee maar als hij maar een vliegtuig hoort als we binnen zijn zegt hij ‘ziesssss’ en wijst hij naar buiten. Ja ook een vliegtuig noemt hij ‘zies’ geen idee waarom. Het is zo ontzettend schattig je ziet je kindje helemaal opbloeien als hij weer een vliegtuig ziet in de lucht. Hij moet dat altijd even melden en wij moeten dan altijd even kijken naar het vliegtuig.

Onze nieuwe hotspot is dan ook Vliegveld Midden-Zeeland. Een klein vliegveld voor onder andere tourvliegtuigjes en zweefvliegtuigen. Milan kan er wel uren staan en kijken hoe de vliegtuigen wegvliegen en weer aankomen. Wie weet word hij wel piloot!

 

Wondere wereld

Het is toch geweldig om te zien in wat voor een wondere wereld je kindje leeft. Met zijn eigen fantasie en obsessies voor bepaalde dingen. Wie weet blijven deze wel maar het kan natuurlijk ook zijn gedurende de jaren dat zijn interesses weer ergens anders liggen. Zo fijn dat je kindje niks van al het leed in de wereld meekrijgt maar heerlijk in zijn eigen bubbel zit. Ik vindt het heerlijk Milan te zien genieten van een vliegtuig of de maan daar word je toch het meest gelukkig van? Je kind gelukkig zien en genieten van alles wat leeft, beweegt en daar blij van worden.

Wat voor interesses/obsessies hebben jullie kindjes? Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs, Linsey

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *