MAMAPRAAT

MAMA ZIJN IS FIJN

Of ik een jonge moeder ben? Ja dat ben ik, ik was 23 toen Milan geboren werd. Het was gepland dus hij was meer dan welkom. Ik ben zo blij met deze keuze, want wat is het toch geweldig om een moeder te zijn! Het mooiste wat er is en ik zou iedereen dit gevoel gunnen.

Kinderwens?

Ik heb altijd een kinderwens gehad alleen nooit uitgestippeld op welke leeftijd ik mama zou willen worden. Ik dacht als ik er klaar voor ben en alles goed zit. Een baan, fijn huis en een goede relatie vond ik de goede basis voor het moederschap. Toen ik mijn man leerde kennen vijf jaar geleden had hij helemaal geen kinderwens. Ik vond dat heel jammer om te horen ik dacht nooit een kind met hem te gaan krijgen maar ik dacht wie weet later. En ja hoor twee jaar later op vakantie zei hij ‘ik wil een kindje met jou’. Ik dacht dit is een grapje maar toen wij eenmaal thuis kwamen en het er over hadden gehad was het echt serieus. Onze wens was geboren wij wilden het gaan proberen. Samen uit liefde een kindje maken het mooiste wat er is toch? Na een half jaar is dat dan ook gelukt en is ons mooie wonder Milan geboren.

Jonge mama

Ik vindt het heerlijk om jong moeder te zijn. Ik kan hopelijk extralang van mijn zoon genieten en als het goed zit in je leven waarom dan niet? Ik was er klaar voor en ga er voor de volle 100% voor. Het moederschap is het mooiste wat mij ooit is overkomen. Mensen kijken mij wel aan als ik met Milan rondloop want ik zie er jonger uit dan dat ik ben. In het begin zat ik daar heel erg mee maar nu helemaal niet meer. Ik weet dat wij een goed en mooi leven hebben en dat alles goed zit! Milan is het belangrijkste in mijn leven en hij zal altijd op nummer 1 staan!

25 jaar

Vandaag ben ik 25 jaar geworden en ben ik super trots op mijn leven. Ik heb een gezond kind, een lieve man, een mooi huis en een vaste baan. Ik had nooit durven dromen dat ik zo gelukkig zou worden. Van een puber die heel veel heeft meegemaakt tot een volwassen vrouw die blij is met haar leven en alleen maar wilt groeien, leren en genieten. Ik ben trots op mijzelf dat kan ik nu wel zeggen.

 

Tips voor jonge mama’s

  1. Probeer zoveel mogelijk hulp en advies te vragen aan je eigen moeder. Ik heb hier heel erg veel aan gehad, want ik weet niet wat ik zonder mijn moeder had gekund! Ze heeft hele goede adviezen gegeven waar ik heel veel aan heb gehad.
  2. Wees niet onzeker. Ook al ben je jong elke moeder is onzeker in het begin dus maak je geen zorgen het komt gewoon goed. Het komt allemaal vanzelf zolang je maar dingen doet waar je je goed bij voelt.
  3. Volg je hart. Doe wat jij goed vind voor je kleintje, er zullenheel veel mensen adviezen gaan geven en met je gaan bemoeien. Neem het wel mee maar doe uiteindelijk wat jij goed vind. Als je je hart volgt komt het helemaal goed!

Liefs, Linsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *