FASHION

EERSTE LOOP SCHOENTJES

Ik wil even mijn verhaal over de eerste schoentjes met jullie delen. Wij wisten er eigenlijk niet veel over maar hebben ons er goed in verdiept en naar gevraagd bij onze kinderarts van de GGD en onze fysiotherapeut.

Het is een hele stap van een kruipende baby naar een lieve kleine stappende avonturier. Elk kind is daar verschillend in. Sommige baby’s lopen al met 8 maanden en sommige baby’s rond de 14/15 maanden.
Ieder kind heeft zijn eigen tempo en daar moeten wij als ouders gewoon geduld in hebben en met veel vallen en op staan zal het vanzelf goed komen.
Als je merkt dat je kindje het staan al goed onder de knie heeft kan je al gaan kijken voor schoentjes. Zie hier onder veel handige weetjes over de voetjes!

Wij hebben verschillende merken als advies gekregen onder andere Shoesme, Bunnies, Orange Babies en Elefanten. Ga naar een goede kinderschoenen winkel  en laat je goed helpen zodat je de juiste schoenen voor je kindje kan aanschaffen. Belangrijk is dat de voetjes goed in de schoenen passen voor een fijn draag comfort en ontwikkeling van de voetjes.

Tips voor de eerste loopschoentjes van je kind:

  • Ze moeten gemaakt zijn van leer, om de huid van de voeten op een natuurlijke manier te laten ademen en afkoelen.
  • Ze moeten een verharde achterkant hebben, om het voetje recht te zetten, zodat de voetjes een goede steun hebben bij hun enkels.
  • Ze moeten een goede en makkelijke sluiting hebben. Het liefst klittenband of veters en rits combinatie, die in de breedte aanpasbaar zijn.
  • Ze moeten minimaal 0,5 cm langer zijn voor de gezonde groei van de voetjes.
  • Is je kind een buitenspeler of een binnenspeler hierbij kan je ook kijken wat voor schoen je nodig hebt.

 

Wij hebben gekozen voor de Baby-Proof Smart schoentjes van het merk Shoesme. Wij zijn er zeer tevreden mee en zien dat onze zoon er heel veel baat bij heeft door ze te dragen met het lopen en dat ze lekker stevig zitten.
Schoenen voor je kind is wel even een uitgave maar als je eenmaal weet hoe belangrijk het is dan heb je het er wel voor over. Je kan er ook een speciaal potje voor maken en er maandelijks wat in doen zodat als je nieuwe schoenen nodig hebt je het geld al hebt liggen!

Deze eerste stap schoentjes zijn voorzien van een soepel antislip zooltje. De veter schoentjes hebben een bovenwerk van cognac kleurig leer. Zien ze er niet leuk uit?

Liefs, Linsey

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *