MAMAPRAAT

VOOR DE EERSTE KEER VLIEGEN MET EEN PEUTER + TIPS

Daar gaan we dan. Voor de eerste keer met z’n drieën vliegen naar Corfu. Spannend? Jazeker, wij zijn al niet zulke vlieghelden en met Milan erbij word het nog spannender. Vind hij het wel leuk? Krijgt hij geen last van zijn oortjes en gaat hij zich niet vervelen?

 

Een tijdje geleden was ik voor de gein eens aan het kijken tussen vakanties. Wij wilden al heel lang naar Corfu, maar omdat wij niet van vliegen houden hield het ons toch elke keer tegen.  Tot ik op een gegeven moment een last-minute voorbij zag komen! Mijn man zei: ‘Ik kom nu naar huis en we gaan meteen boeken!’ en diezelfde dag hebben wij geboekt.

Ik ging meteen op zoek naar de beste tips voor het vliegen met een peuter. Ik wilde zo goed mogelijk voorbereid zijn want je wilt dat de reis zo rustig mogelijk verloopt voor Milan maar ook voor onszelf. Natuurlijk weet je het nooit, maar een goede voorbereiding is het halve werk! En er waren genoeg tips te vinden. Aan het einde van dit artikel deel ik de tips die voor ons hebben geholpen.

Wij hebben Milan filmpjes laten zien van vliegtuigen. We wilden hem er toch een beetje op voorbereiden. Tip: het filmpje van Musti in het vliegtuig vond hij helemaal geweldig.

 

‘Kijk mama lucht, vliegtuig. Milan ook net als Musti.’ Hij had er zoveel zin in.

 

Let’s go!

Daar gingen we dan op naar Amsterdam. Het was twee uur rijden en wij hoopte dat Milan zijn middagdutje in de auto zou doen zodat hij uitgerust op Schiphol aankwam. Helaas geen middagdutje voor Milan, hij was zo enthousiast dat hij de hele weg al op zoek was naar vliegtuigen.’Kijk mama lucht, vliegtuig. Milan ook net als Musti.’ Hij had er zoveel zin in.

Eenmaal aangekomen op Schiphol ging de tijd zo snel. We gingen door de douane en daarna naar onze gate. Dat kostte best veel tijd dus wij hoefde niet erg lang meer te wachten bij de gate. Milan was verassend rustig en er viel een last van onze schouders af. Dit ging al helemaal perfect dus dat komt wel goed in het vliegtuig.

 

Boarding time

Daar gingen wij dan. Het vliegtuig in met zijn drieën. We gingen op onze stoelen zitten en Milan wilde graag bij het raam. Eenmaal in de lucht wilde Milan spelen met het speelgoed dat wij mee hadden genomen. Wij bestelde iets lekkers voor hem en deed af en toe een spelletje op het tablet. Voor we het wisten waren we aangekomen in Corfu. De 2 uur en 45 minuten vlogen voorbij. De landing was erg abrupt maar Milan vond het helemaal geweldig! Wat was het goed gegaan we stonden er gewoon van te kijken.

Terug naar huis

De terugweg ging iets anders dan de heenweg. Wij hadden drie kwartier vertraging toen wij al in het vliegtuig zaten. Milan was snel verveeld en de spelletjes had hij ook wel gezien. We hebben weer iets lekkers voor hem besteld en hem toch geprobeerd te vermaken met een spelletje, gespeeld met speelgoed en door rustig te blijven ging het uiteindelijk toch best goed.

Tips die bij ons hebben geholpen:

 • Dit is de belangrijkste tip: Blijf zelf rustig.
  Je kind voelt het aan als jij gespannen bent en kan hierop reageren. Probeer zelf zo rustig mogelijk te blijven.
 • Neem een neusspray mee.
  Een uur vóór het opstijgen en een uur vóór de landing gebruik je de neusspray in beide neusgaten. De neusspray zorgt er voor dat in ieder geval de neusslijmvliezen slinken, waardoor er minder druk op de oren komt te staan.
 • Neem zijn/haar favoriete knuffel en speen mee.
  Hierdoor voelt je kindje zich meer op zijn gemak. Als ze overstuur raken kan je ze daarmee troosten.
 • Neem genoeg eten en drinken mee.
  Neem bijvoorbeeld een boterhammetje een paar snoepjes en drinken mee. Voor het stijgen en landen is dit ook ideaal zo kan je je kindje laten slikken en krijgen ze geen last van de oortjes.
 • Neem genoeg speelgoed mee.
  Speelgoed waar ze lang mee bezig zijn. Bijvoorbeeld puzzels, kleurplaten en stickers.
 • Neem een paar kleine cadeautjes mee.
  Hierdoor worden ze afgeleid en hebben ze iets om mee te spelen. Dit kan iets nieuws zijn, maar je kan ook speelgoed inpakken wat ze al hebben maar niet meer gebruiken.
 • Neem een tablet mee met spelletjes en filmpjes.
  Dit heeft bij ons enorm goed geholpen. Normaal mag hij nooit op het tablet maar dit was een uitzondering. Met leuke spelletjes en filmpjes zijn ze wel even zoet!

Deze dingen hebben bij ons erg goed geholpen. Het was een geweldige vakantie en wij hebben heel erg genoten met zijn drieën. De volgende vakantie gaan wij ook weer vliegen dat is een ding wat zeker is!  Mochten er meer ouders zijn die niet gaan vliegen omdat je er zo tegen op ziet?  Ik zou het gewoon een keer doen. In het ergste geval huilen ze de hele vlucht en dat is dan niet anders. Als je een niet te lange vlucht hebt zijn het ook maar een paar uur van je leven en de mensen in vliegtuig zie je toch nooit meer. Maar wie weet gaat het super goed net als bij ons en heb je spijt dat je het niet eerder gedaan hebt!

Liefs, Linsey

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *