DIY

DIY VLAGGENLIJN MAKEN

Mijn zoontje is onlangs 1 jaar geworden en ik wilde de kamer versieren met leuke vlaggetjes. Ik heb uren gezocht op het internet naar leuke vlaggetjes maar dit viel helaas nogal tegen. De vlaggetjes waren of boven mijn budget, of niet in de juiste kleuren die ik wilde. Ook ben ik veel standaard vlaggenlijnen tegengekomen. (De punt vlaggetjes) en ik wilde graag vierkante vlaggetjes.

Dus kwam ik op het idee om zelf mijn vlaggenlijnen te gaan maken!
Het is veel goedkoper en je kan zelf bepalen welke kleuren je wilt en wat voor soort vlaggen je wilt maken.

Ik heb gekozen voor vier verschillende kleuren: donkerblauw, lichtblauw, mintgroen en zwart.
Het kan natuurlijk met elke kleurcombinatie die je wilt!

Wat heb je nodig?

  • A4 Papier in verschillende kleuren
  • Een bolletje touw
  • Een schaar
  • Lijm of dubbelzijdig tape

Stap 1

Zorg dat je alle spullen bij elkaar hebt die je gaat gebruiken. Vervolgens vouw je de A4 papieren dubbel en knip je ze door midden. Je kan dit eventueel ook met een liniaal doen zodat je precies weet wat de helft is als je pietje precies bent. Daarna teken je met een liniaal aan de onderkant van de vlag twee lijnen die bij elkaar komen zodat het een punt vormt. Als je dit hebt gedaan knip je de punt uit. Je hebt dan meteen een mal voor de andere vlaggen zodat je die af kan tekenen en gelijke punten hebt. Doe dit bij alle vlaggen. (Zoveel als je zelf wilt)

 

Stap 2

Pak het bolletje touw erbij en rol het uit zodat je de vlaggen er tussen kan leggen. Zorg dat er aan het begin van de lijn genoeg touw over is om later te bevestigen.

Bepaal de afstand die jij wilt en hoelang je de lijn wilt maken. Je kan eventueel ook meerdere vlaggenlijnen maken! Het is maar net wat je zelf wilt.
Knip daarna het touw af en zorg hier ook dat je genoeg touw over hebt om later te bevestigen.

Stap 3

Als je eenmaal alle vlaggen op de juiste plek hebt gelegd en het ligt naar je zin plak je de vlaggen vast.
Ik heb dit met lijm gedaan maar je kan het ook met dubbelzijdig tape doen.
Doe een streep lijm aan de bovenkant van de vlag waar het touw aan vast komt te zitten zodat het niet kan verschuiven.
Doe ook nog strepen lijm ongeveer een halve centimeter van de buitenkant af rond de hele vlag zodat het goed vast komt te zitten.

TIP

Leg het bijvoorbeeld op de grond zodat je genoeg ruimte hebt om de lijn te laten drogen.

KLAAR!
Als de lijm eenmaal is gedroogd is je vlaggenlijn klaar! En kan je hem op gaan hangen voor de verjaardag.

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vinden! Je bent wel wat langer bezig dan dat je het zou kopen. Maar je hebt wel precies de vlaggenlijn die je wilt.

Het is goedkoper, leuker en je kan ze ook nog leuk personaliseren door bijvoorbeeld de naam van je zoon/dochter erop te schrijven of een leuke tekst.
Je kan ze ook weer gebruiken voor een volgend feestje. Dus als je creatief bent, je wilt geld besparen en je vind het leuk om te doen; ga aan de slag en laat mij weten wat je ervan vind! Veel feest plezier.

Liefs, Linsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *