MAMAPRAAT

DE OPVOEDING TOT NU TOE

De opvoeding van je kleintje. Hoe had je het in je gedachten en hoe gaat het tot nu toe?

Wie herkent het? In je hoofd heb je het precies hoe je het allemaal gaat doen als je kindje nog in je buik zit.
Maar eenmaal in de praktijk gaat het toch anders dan dat je had verwacht.
Dat had ik wel in ieder geval! In de baby fase is het nog lekker rustig en lukt het opvoeden goed.
Een baby heeft regelmaat en rust nodig en dat vond ik een heerlijke periode. Maar gedurende de maanden gaat het opeens hard en is je baby een dreumes geworden.
Nu gaat het opvoedproces ECHT beginnen!

 

Mijn kleine lieve jongetje is omgetoverd in een wandelende kleine schurk die alles doet wat niet mag.

 

Zacht gekookt ei?

Ik had niet van mijzelf verwacht om soms zo’n zacht gekookt ei te zijn!
Ik ben wel streng, dat is het niet, maar soms geef ik toe dat hij iets mag wat normaal niet mag. Omdat die schattige oogjes je zo lief aankijken kan ik ook niet snel boos worden. Is dit herkenbaar? Ook met tv kijken had ik stellig gezegd: geen tv voor ons zoontje. Maar toch kijkt hij tv. Hij mag alleen ‘s ochtends eventjes tv kijken en de rest van de dag gaan we spelen, knutselen of lekker naar buiten.

Grenzen

Nu hij anderhalf  jaar is merk je dat hij heel erg slim is en mij uitprobeert. Welke grenzen hij kan overtreden en welke niet. Mijn kleine lieve jongetje is omgetoverd in een wandelende kleine schurk, die alles doet wat niet mag. Hilarisch maar toch ook heel erg pittig!

Gelukkig zijn mijn man en ik het wel eens met dezelfde opvoeding. Streng en rechtvaardig maar soms betrappen we ons dat we toch aan iets toegeven.
Het gebeurt soms gewoon en je hebt het niet door. En dan later denken we  “we hadden het ook anders kunnen doen”. Het is voor ouders ook een grote leerschool je kindje op te voeden. Maar wij doen wat goed voelt en wat wij goed vinden voor Milan.

Zijn wij het eens?

Ik ben best streng opgevoed en mijn man iets minder. Toch best lastig maar wij proberen er een middenweg in te vinden. Zolang je met elkaar op een lijn zit, al hoeft niet altijd zo te zijn, komt het wel goed. Ik weet dat het nog een hele klus gaat worden om Milan goed op te voeden. Het is heel erg pittig en ik heb het zeker onderschat maar het is alles waard! Het is ook mooi om te zien hoe slim je kindje is en wat hij/zij al allemaal snapt op zo’n jonge leeftijd. We hebben nog een lange weg te gaan maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen! Zolang je maar gelooft in jezelf.

Liefs, Linsey

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *