Duizenden mooie en handige baby- en zwangerschapsartikelen.

Als u in verwachting bent

pexels-ivone-de-melo-2797865

Het moet een fijne gedachte zijn, wanneer u weet dat u in verwachting bent. Wanneer het u eerste kindje is, wordt het niet alleen een mooie, maar vooral ook spannende periode. U weet helemaal nog niet wat er allemaal gaat gebeuren. U zult gebruik willen maken van een verloskundige die u kan begeleiden vóór, tijdens en na de bevalling. Als u in Amsterdam woont, kunt u één van de verloskundigen in Amsterdam nemen. Daarvoor kunt u contact opnemen met een verloskundigenpraktijk in Amsterdam. Maak een afspraak met een van de verloskundigen en neem er een die dicht bij u in de buurt woont.

Tijdens de eerste ontmoeting met de verloskundige

Bij het eerste contact zal de verloskundige u en uw partner uitleggen wat u allemaal kunt verwachten tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk dat het contact goed is met de verloskundige. De aandacht die u en uw partner van de verloskundige krijgt, zal centraal staan. De verloskundige zal u uitleggen dat er tijdens uw zwangerschap meerdere echo’s worden gemaakt. U zal regelmatig gecontroleerd worden. Het eerste gesprek en de eerste controle zal zo snel mogelijk na de telefonische afspraak plaats vinden. Tijdens dat eerste gesprek worden er vragen gesteld over de gezondheid van u, uw partner en familie. Er wordt gekeken hoe lang u zwanger bent. Ook wordt de bloeddruk en het gewicht van u gemeten. Vervolgens zal de grootte van de baarmoeder worden vastgesteld en of de hartslag van de baby al gehoord kan worden. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook zelf vragen stellen.

De echo’s

Bij de echo rond de 7 weken is het mogelijk dat u voor de eerste keer het hartje ziet kloppen van uw baby. De eerste termijnecho zal worden gedaan tussen de 10de en 12de week. Hierbij zal worden gekeken wanneer de bevalling zal plaatsvinden. Tijdens de 13de en 20ste week zal men kijken of de ontwikkeling van de baby goed verloopt. Deze echo’s worden zeer uitgebreid gedaan, omdat er niets over het hoofd mag worden gezien. Rond de 35ste week wordt er gekeken of de baby goed in de baarmoeder ligt. Wanneer de baby niet goed ligt, kan er een specialist bij worden gehaald.

De bevalling

Wanneer de dag van de bevalling aanbreekt, zult u gespannen zijn, maar dat is normaal. Zodra de weeën beginnen, wordt u nauwlettend in de gaten gehouden door de verloskundige. Bij de bevalling van uw eerste baby kan het wat langer duren, dan dat u verwacht. Zodra de baby echter bij u op uw buik ligt, bent u alles snel vergeten en zult u alleen maar oog voor uw baby hebben. Er treedt dan een mooie tijd aan, omdat u dagelijks verandering ziet bij uw baby wanneer hij of zij zich ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *