Duizenden mooie en handige baby- en zwangerschapsartikelen.

5 originele ideeën voor kindertraktaties op een verjaardagsfeest

  • Home
  • Verjaardag
jess-bailey-f94JPVrDbnY-unsplash

In onze samenleving staat een gezonde balans tussen voeding en beweging steeds centraler. Dit heeft niet alleen gevolgen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zo zijn niet meer alle traktaties in de klas toegestaan. Iedereen herinnert zich wel alle zoetigheid die op tafel kwam wanneer er iemand jarig was. Die herinnering behoort nu voor alle kinderen tot het verleden, want veel scholen werken met regels voor traktaties. Sommige scholen accepteren alleen nog fruit of groente als traktatie en andere raden ouders aan om voor de  uitdeelcadeautjes te gaan. Hierbij gaat het niet om eten, maar om een klein cadeautje voor alle kinderen uit de klas.

Hoe blijf je origineel?

Een uitdeelcadeautje is leuk, maar hoe blijf je origineel als ieder kind dat jarig is met een uitdeelcadeautje komt? Hier zijn genoeg oplossingen voor. Vele sites bieden kant en klare pakketten aan met cadeautjes voor de hele klas. Je kan ook zelf creatief zijn door bijvoorbeeld een persoonlijk kaartje te maken voor ieder kind, klein speelgoed te geven, een uitje voor de klas te bedenken, een activiteit in de klas te doen of door iets praktisch te geven voor in de klas. Je kan van alles bedenken om de kinderen iets te geven. Het leukste is als het iets persoonlijks bevat van de jarige, zodat de kinderen herinneren van wie ze het hebben gekregen en hier een gevoel bij hebben. 

Verjaardagen vieren 

Een verjaardag vieren kan echter wel een lastig punt blijven, want niet iedere ouder heeft het geld om de verjaardag van een kind uitbundig te kunnen vieren. Toch is aan de eerder genoemde voorbeelden te zien dat niet alles geld hoeft te kosten en dat het maken van een leuke tijd voor de kinderen het belangrijkste is. Het is goed als er in de klas gepraat kan worden over hoe verjaardagen gevierd worden en dat dit voor iedereen anders is. Dit maakt de kans kleiner dat kinderen die bijvoorbeeld niet op de ‘normale’ manier kunnen trakteren hier gekke opmerkingen over krijgen van medeleerlingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *